www.nikoskoutoulas.gr

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ιδέες των νέων ανθρώπων είναι η κινητήριος δύναμη κάθε ριζοσπαστικής αλλαγής. Είναι η ψυχή κάθε εμπνευσμένης και τολμηρής προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο. Ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες η ανάγκη παρουσίας και ενεργής συμμετοχής των νέων ανθρώπων καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ. Για τις φρέσκιες ιδέες τους, τις γνώσεις τους, την ορμητικότητα των σκέψεών τους.

Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ αναγκαία τη συμβολή όλων στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Λέξεις όπως «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και «διαδίκτυο», άγνωστες μέχρι σήμερα στη λειτουργία των Δήμων, επιβάλλεται να αποτελέσουν σημείο κατατεθέν στη
μετέπειτα λειτουργία τους.

Με την ίδια λογική, τις επόμενες ημέρες της προεκλογικής περιόδου διανύουμε, είναι ξεκάθαρο ότι οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας, λιγότερους ρύπους και την εξοικονόμηση πόρων. Θεωρώ ότι οι προτάσεις και οι ιδέες μας πρέπει να βρουν βασικό μέσο έκφρασης τα ηλεκτρονικά δίκτυα.

Για το λόγο αυτό, κάνοντας πρώτος την αρχή, δεσμεύομαι να συμβάλλω με τον τρόπο μου στην επίτευξη του παραπάνω στόχου. Σήμερα, δημοσιοποιώ το προσωπικό μου site: www.nikoskoutoulas.gr και δεσμεύομαι να προβάλω τις θέσεις και τις απόψεις μου χωρίς να μολύνω το περιβάλλον, χωρίς να λερώνω τον τόπο μου.

Οι νέες τεχνολογίες πρέπει τα επόμενα έτη να γίνουν για όλους, ιδιώτες και Ν.Π.Δ.Δ. εργαλείο δουλειάς και όχι ξένη λέξη. Οφείλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουν τη ζωή μας, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Να μειώσουμε τις ουρές και την ταλαιπωρία πολιτών και εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση δημοσίου χρήματος, να αποτελέσουν μέσο προβολής προτάσεων από τον κάθε πολίτη, όπου κι αν ζει.

Οι νέες τεχνολογίες είναι ο σύγχρονος τρόπος για να ενώσουμε δυνάμεις, να συμπράξουμε για το μέλλον που θέλουμε.


Νίκος Κούτουλας,
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κορινθίων,
Με το συνδυασμό του Κ. Γιώτη «Ο Δήμος Μπροστά»


Οι παγωμένες αντιλήψεις υποχωρούν ... Δυνάμωσε τη φλόγα !